Înregistrare
Înregistrare
Am deja un cont mömax
Aţi uitat parola?
Nu am încă un cont mömax Înregistrare
Card fidelitate Newsletter Filiale

Politica de Securitate a prelucrarii de date cu caracter personal

1.     Angajamentul MOEMAX.RO. SRL

 

Protejarea sigurantei si securitatii datelor personale este importanta pentru MOEMAX.RO., astfel incat activitatile desfasurate de catre noi sunt in conformitate cu legislatia aplicabila referitoare la protectia sigurantei datelor si la securitatea acestora.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza prin mijloace automate/manual, cu respectarea cerintelor legale si in conditii care sa asigure securitatea, confidentialitatea si respectarea drepturilor persoanelor vizate.

 

 

2.     Principiile prelucrarii datelor cu caracter personal

 

MOEMAX.RO. prelucreaza date cu caracter personal cu respectarea principiilor mentionate in continuare.

 

2.1.         Notificarea: MOEMAX.RO. este Operator de date cu caracter personal notificat la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

2.2.         Legalitatea: Prelucrarea datelor cu caracter personal se face in temeiul si in conformitate cu cerintele legale, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri;

2.3.         Scopul bine-determinat: Orice prelucrare de date cu caracter personal se face in scopuri bine determinate, legitime, adecvate, pertinente;

2.4.         Confidentialitatea: Confidentialitatea informatiilor este reglementata in Regulamentul Intern de organizare si functionare al societatii;

2.5.         Consimtamantul persoanei vizate: Cu exceptia situatiilor strict reglementate in Legea 677/2001, orice prelucrare de date cu caracter personal se va efectua doar daca exista consimtamantul persoanei vizate, dat in mod expres si neechivoc pentru prelucrare;

2.6.         Informarea: Persoanele vizate vor fi informate asupra prelucrarii datelor cu caracter personal;

2.7.         Masurile de Securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel incat sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate, sa se asigure impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

2.8.         Durata de stocare nu va fi mai lunga decat este necesar decat pentru realizarea scopului in care acestea au fost colectate.

 

3.     Drepturile persoanei vizate

 

3.1.         Dreptul de a obtine de la MOEMAX.RO., la cerere si in mod gratuit rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma cu prevederile legale;

3.2.         Dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

3.3.         Dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege si care au fost incalcate;

 

4.     Scopul utilizarii datelor cu caracter personal

 

MOEMAX.RO.va colecta, utiliza, prelucra si furniza datele personale oferite numai pentru realizarea scopului in care acestea au fost colectate, respectiv _____________.

 

5.     Acoperirea cerintelor minime de securitate

 

5.1.         Accesul la datele cu caracter personal se va face doar de catre utilizatori autorizati de catre MOEMAX.RO. in acest sens, care au cod de acces special la datele cu caracter personal si care vor avea acces doar in vederea indeplinirii atributiilor lor de service.

Utilizatorii vor fi instruiti asupra importantei mentineriii confidentialitatii datelor cu caracter personal, precum si asupra riscurilor pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal.

5.2.         Se vor executa copii de siguranta a datelor cu caracter personal, stocate in fisiere securizate, la un interval de _____. Executarea opiilor se va face doar de catre utilizatorii special desemnati de catre MOEMAX.RO in acest sens. Copiile se vor stoca in incaperi care se incuie cu acces monitorizat.

5.3.         Sistemul de telecomunicatii al MOEMAX.RO. va fi astfel conceput incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde.

5.4.         Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) MOEMAX.RO. va lua masuri care vor consta in:

a)     interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;

b)     implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;

c)     dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

5.5.         Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de catre utilizatori autorizati special in acest sens.

5.6.         Orice  accesare a bazei de date va fi inregistrata intr-un fisier de acces/log sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale.