Înregistrare
Înregistrare
Am deja un cont mömax
Aţi uitat parola?
Nu am încă un cont mömax Înregistrare
Card fidelitate Newsletter Cariere

Ghid pentru perdele | Toate informatiile cu privire la achizitionarea unei perdele

GHID DETALIAT PENTRU PERDELE: SFATURI UTILE & INFORMAȚII CU PRIVIRE LA ACHIZIȚIONAREA PERDELELOR

Confort, intimitate sau obscuritate – acestea sunt doar câteva dintre sarcinile importante pe care le îndeplinesc perdelele și draperiile, oferindu-ne sentimentul de bunăstare și protecție înăuntrul căminului nostru. Achiziționarea perdelelor nu este așadar o misiune ușoară și de aceea vă recomandăm să-i acordați timpul necesar. În plus culoarea, imprimeul și croiala trebuie să fie alese cu atenție, pentru ca efectul produs de încăpere să fie cel dorit. Modul în care lumina pătrunde în încăpere și sfera privată pot fi de asemenea influențate și de gradul de transparență al materialului perdelei. Pe lângă aspect, există și numeroase întrebări practice care trebuie să fie luate în considerare, cum ar fi de exemplu modul în care pot fi montate perdelele. La această categorie se încadrează și alegerea dintre o șină sau o galerie. Atât la aceasta cât și la multe alte întrebări vă răspundem în ghidul pentru perdele și draperii.

Pasul 1: Gradul de transparență

Primul pas în achiziționarea unei perdele este alegerea gradului de luminozitate care doriți să pătrundă în cameră. Transparența perdelei depinde în primul rând de funcția dorită. Doriți să vă protejați căminul de privirile curioșilor pe timpul zilei, vă deranjează lumina unui felinar stradal pe timpul nopții sau pur și simplu doriți să înfrumusețați aspectul ferestrelor? Pe lângă aceasta, gradul de transparență ideal depinde și de încăperea în care doriți să le utilizați. Materialele transparente și semitransparente precum voalul sau organza scot sufrageria în evidență, în timp ce perdelele mai groase sunt de preferat în dormitoare și camerele copiilor. Dacă doriți, puteți bineînțeles să combinați mai multe variante de perdele între ele. Puteți opta și pentru varianta clasică, combinând astfel două draperii opace, care au rolul de a întuneca încăperea, cu o perdea transparentă sau semitransparentă. Draperiile pot fi trase seara, în timp ce ziua vă oferă intimitatea de care aveți nevoie. Vă puteți da frâu liber creativității atunci când vine vorba despre combinarea perdelelor și a draperiilor. Astfel, perdelele transparente cu modele vii sunt scoase în evidență atunci când de o parte și de alta a ferestrei se găsesc draperii opace, de o singură culoare. Totodată, acest aranjament are și un efect liniștitor asupra încăperii.
Verdunkelungsvorhang in Beige von mömax.

Ghid pentru perdele cu privire la gradul de transparență:

Efectul produs de perdele se află în strânsă legătură cu modul în care acestea sunt confecționate. Modul de prindere, fie pe șină sau pe galerie și mai apoi felul în care perdeaua cade în falduri,influențează mult efectul pe care aceasta îl produce în încăpere. Imprimeul sau culoarea materialului joacă de asemenea un rol important, producând efecte diferite. O bandă multifuncțională servește la formarea de pliuri, cu o distanță precisă între ele, pe materialul perdelei. În cazul unei benzi universale sau al unui sistem de prindere cu rejansă, faldurile perdelei au un aspect neuniform.